Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híreink

2020.03.20

Új híreink:

November: Ancsi átesett az ivartalanításon és a teszt eredményei is negatívok lettek, így már ő is gazdikereső lett.

Sophi gazdis lett. Manu teszte eredménye sajnos pozitív, bár a fertőzés nagyon enyhe, kezelése folyamatban van.

4 db 5 hónapos kölyök kutya került hozzánk, akiket kidobtak a határba. A kutyusok súlyos betegen érkeztek, a Hallooween valódi horrort produkált. Azonnal rohantunk az ügyeletre, ahol rögtön megkezdődött az infúziós kezelésük. Sajnos a négy kölyökből csak egy élte túl. A kis kutya a Mázli nevet kapta.

Szeptember, október hónapban továbbra is kezelés alatt levő kutyusainkkal voltunk elfoglalva. Ali, az öreg bolognese kutyánk sztrókot kapott. Mogyi, Picúr és Manu pedig szívféreg fertőzés miatt áll kezelés alatt.  Hallgatásunk oka, hogy meghalt egy nagyon kedves tagunk, aki alapítótagja és aktív résztvevője is volt a mentésnek! Hosszú betegség után 60 évesen távozott a földi létről. Ágnes már a szivárvány hídon túl várakozó kutyuskákkal van együtt. Búcsúztatója októberben volt megtartva. 

Augusztus: Legjobb hírünk jelenleg: Lüszi gazdis lett, jelenleg 2 hetes próbaidejét tölti.

Sophie átesett az ivartalanításon, lassan ő is költözhetne új gazdihoz. Ancsi betöltötte a 6 hónapos kort, igazi rosszaság, Mogyival együtt nagyokat hancúroznak. Ők még nem gazdikeresők.

Bár nem egyesületünk hatásköre, de kóborló kutyáknak azért eddig is segítettünk hazajutni. Most egy fiatal, 1 éves német juhászkutyát mentettünk meg attól, hogy elgázolják a főúton. Szerencsére a nyakörvén volt telefonszám, így értesíteni tudtuk a gazdit. Mint kiderült a vihar tépte fel a kaput, így szökött ki a kutyus. Ez az eset is jól mutatja, mennyire hasznos, ha nem csak a chipre támaszkodunk, de a nyakörvön is van telefonszám. Így a talált kutyust sokkal gyorsabb hazajuttatni.

Még mindig júliusi hírek: Alícia gazdisodott.

Sajnos rossz híreink is vannak, 2 kutyusunk távozott a szivárványhídon túlra. Vizsi gyógyíthatatlan súlyos betegsége miatt végül műtétre került sor, de sajnos a szíve nem bírta már tovább. Mindent megtettünk a gyógyulása és életének jobbá tétele érdekében. Nem rajtunk múlt. sad Vigasztalhatatlanok vagyunk.

Matyika kutyusunk jövő hónapban töltötte volna be a 18. évét. Sajnos ma ő is átköltözött az örök vadászmezőkre. Sajnáljuk, hogy az elmúlt 8 év alatt senki nem akarta őt örökbe fogadni. Igyekeztünk számára a szerető, gondoskodó családot biztosítani idős napjaira. A lelkünk egy darabkája vele ment. Kutyuskáink, találkozunk majd egyszer odaát, a szivárványhídon túl. broken heart

2022. július: elmúlt hónapunk eredményei, hogy több kutyának is sikerült végleges, új szerető otthont találni. 3 esetben a volt tulajdonos kérésére kerestünk új családot, nálunk pedig Eperke és Bajnok költözött új gazdihoz. Alícia szívféregtesztje negatív lett, így most már ő is költözhetne. 2 új kutyánk: Picur és Lüszi 4 éves keverékek, átestek az ivartalanításon, de sajnos Picur szívféreg tesztje pozitív lett, így a kezelését megkezdtük. Lüszi viszont negatív, így ő is gazdikereső státuszba lépett. Hógolyóra sajnos továbbra sincs még csak érdeklődő sem. 

2022. június: Berci gazdis lett. Mogyi szívféreg elleni kezelése folyamatos, így ő még nem keres gazdit. A 6 éves yorki keverék szuka, Alícia, átesett az ivartalanításon, most már ő is gazdikereső. Gyepmesteri telepről kaptunk egy kis kuriozumot, egy Cotton de Tulear jellegű 1 éves kan kutyust, aki a Bajnok nevet kapta. Ivartalanítása után ő is gazdikereső lesz. A Youtube-ra felkerült a bichonos találkozóról készült videó, ami ott megtekinthető. 2 bajban levő kutyus gazdijának segítettünk új családot találni a kedvencüknek. Egy 7 éves és egy 1 éves havanese jellegű ivartalan kan talált általunk új szerető családra. 

2022. május: Dézi beteg szemét sajnos el kellett távolítani. Hógolyó természete következetes, hozzáértő türelmes gazdit igényel. Ha nem az történik amit ő akar, akkor keményen harap. Egyébként  egy nagyon kedves, bújós kutyus. Eperke és Berci gazdikeresők, valamint érkezett 2 új kutyus is. Május 22-én tartottuk a szokásos évi mini találkozónkat.

2022. április: Eperke és Mangó átesett az ivartalanításon. Bella gazdis lett. Mangó próbaidős gazdis, még barátkozik a család cicájával. Patrik is gazdihoz költözött. Berci sajnos a gazdijelölt kutyusával nem jött ki, így ő továbbra is gazdikereső. 

2022. március: Bella a próba időn belül visszakerült, megint bizonyítva, hogy aki első kutyás, annak nem jó ötlet a mentett kutya befogadása. Momóka és Dió gazdisodott, de Mogyiról kiderült, hogy szívférges, így az ő kezelése megkezdődött. Bercinek, Patriknak és Hógolyónak, Bellával együtt még mindig nincs gazdija. Mangó és Eperke pedig még ivartalanítás előtt áll. Sajnos több új kutyánk is érkezett, így anyagi forrásaink igen csak igénybe vannak véve. Megint elég sok idős kutyától szabadulnának, ami egyrészt rendkívül szomorú, másrészt a jelenlegi helyzetet is jellemzi.

2022. február: Csupi gazdis lett. Rajta kívül még sikerült gazdit találnunk a hozzánk leadott idősebb kutyák közül a 11. éves Dugónak és a 8 éves Böbének is. 

Újabb kutyáink: Bella, Hógolyó, Mogyi és Dió. 

Dézi szeme sajnos nem javul. Várjuk az állatorvosi véleményt, reméljük nem kell eltávolítani a beteg szemét.

2022. január: sajnos megint a szilveszterkor elveszett kutyák keresésével indult az év. Csak remélni tudjuk, hogy most jóval kevesebb a számuk! Csupira rendkívül sok jelentkező futott be. Reméljük, hogy sikerül a legjobb gazdit kiválasztani számára, aki megfelelő ismeretekkel rendelkezik erről a fajtáról.

2021.

December: Bercihez gazdijelölt látogatott, de sajnos a saját kutyusuk nem fogadta el, így továbbra is keressük a neki való új családot. Néhány közvetített gazdikereső sikeresen új családhoz költözhetett. Kaptunk sajnos megint pár megunt kutyát: Eperke, Mangó, Patrik, máltai és havanese kutyusok, mind 1 év alattiak. Valamint érkezett hozzánk egy cavallier  spaniel fiúcska is Csupi, akinek harmadik szemhéj előesését kellett visszavarrni. Ivartalanítás után mind gazdikeresők lesznek. Újabb leadott kutyánk Momóka akit állítólagos vemhességgel került hozzánk. Az 5 éves agyon nyüstölt szukának vagy álvemhessége vagy méhgyulladása van, a kivizsgálása még tart. Ezen kívül köldöksérves és az elülső mettszőfogai teljesen sérültek, valószínűleg a ketrec rácsok rágásá miatt, ahonnan szabadulni igyekezett. 

November: Luszi gazdis lett. Több segítségkérést is kaptunk. Gazdisodott egy 9 éves, egy 5 éves és egy  1 éves ivartalanított máltai kutyus a közvetítésünkkel. Érkezett hozzánk 4 új havanese, ezekből Lili és Samu már átesett az ivartalanításon is. 

Október: Tisztújító Közgyűlést tartunk november 18-án, csütörtökön, este 19.30 órai kezdettel.

Felhívjuk minden tagunk figyelmét, hogy fontos a megjelenés a döntéshozatal eredményessége miatt! Az évzáró közgyűlésre december végén kerül majd sor, melyre a napirendi pontokra tett javaslatok a tisztújító közgyűlés végeztével személyesen is leadhatók. 

Alina és Gina gazdis lett. Berci szívféreg kezelése még folyamatban van. Új kutyusunk Luszi átesett az ivartalanításon. Szerencsére az ő teszt eredményei negatívok lettek. Matyika, a 16 éves kisöreg megint gyengélkedett, de szerencsére azóta jól van.

Augusztus-szeptember: kicsit elcsúsztunk a hírekkel. Sok munka, sok segítségre szoruló kutya...

de nézzük a legújabb híreket: a 10 éves Szikra kutyus gazdihoz költözött!

 Alina még mindig gazdikereső. Gina szívféreg tesztje is negatív lett szerencsére és mivel már túl van az ivartalanításon is, így ő is gazdikereső lett.

A 9 éves Dolly is új gazdira talált. Berci szűrési eredménye sajnos csalódást okozott: szívféreg tesztje pozitív, így a kezelése azonnal megkezdődött.

############

Jó híreink is vannak: Polly gazdis lett. Alina szívféregteszt eredménye is negatív, így már ő is gazdikereső státuszba léphetett. Fülire és Bubura pedig van gazdijelölt.

Július hónapban több segítségre szoruló kutyáról kell gondoskodnunk. Alina és Füli után érkezett Berci ( havanese), majd Bubu (havanese). A 10 éves Málnának (bolognese) szerencsére 1 héten belül sikerült új gazdit találni, ami nagyon ritka, a kora miatt. Igaz, egy rendkívül tündéri kutyuska. A 8 éves Zeusz (bolognese) esete már sajnos nem ilyen happy. :( Mivel kanokkal verekedős, ráadásul ugatós és idegenekkel barátságtalan, neki az esélyei nem túl jók. :( 

Július 10. : 2 új mentett kutyus érkezett egyesületünkhöz. Alina havanese szuka, és Füli havanese jellegű kan. Mindkét bichonka jól van, Füli megkapta a chipet és oltást, szívféreg tesztje negatív, Alinálál még várjuk a teszt eredményeket. 

Június végén Pamacs kutyusunk is gazdihoz költözött, további kezelését vállalták.***

2021. június. Candy szívféreg teszt eredménye negatív lett, így már ő is gazdihoz kerülhetett.

Új kutyusunk Polly, egy aprócska máltai szukácska. Még teszteljük, folynak az oltásai és túl van az ivartalanításon is. Szerencsére szívféregre negatív lett a szűrés eredménye!

2021.május 02. Pamacs kutyus, akit a nyíregyházi gyepmesteri telepre adtak le, majd hozzánk került gondozásba, sajnos szintén szívféreg fertőzött. A kezelését azonnal megkezdtük.

2021. április 02. Sajnos van egy nagyon szomorú hírünk: Dominó kutyuskánk aki most lett volna 17. éves, sajnos a szivárványhídon túlra, a kutya-mennyországba  távozott. Szívbetegsége és a második agyvérzése után már nem tudott regenerálódni a leggondosabb ápolás ellenére sem. Állatorvosunk már 2 hónappal ezelőtt felkészített az elkerülhetetlenre, de mi még bíztunk... Dominó 2015-ben került az egyesületünk gondozásába 11 évesen. Nyugodj békében Dominó.

2021. március: a kihirdetett kormányrendelet értelmében április 7-ig nálunk is szünetel a látogatás és az örökbe fogadás. 

2021. 02. 06. Kamilla, Mézi, Snoopy is gazdis lett. Szuzy még mindig várja, hogy neki is legyen családja. Mivel problémás viselkedésű, olyan gazdijelöltet várunk aki ismeri a bolognesék tartózkodó, nehezen barátkozó természetét és nincs gyerek a családban. 

Figyelem! Idei 2020. évi évzáró közgyűlésünket december 30-án szerdán online tartjuk a járványhelyzet miatt! Tagjainkat külön is értesítjük. 

2020. 12.17. Jó hírek, hogy Szuzy, Kamilla és Snoopy szívféreg szűrési eredménye negatív lett. Sajnos a rossz hír, hogy Candynak még mindig pozitív, így a kezelését folytatjuk.

2020.10.09. Guba kutyus gazdihoz költözött. Reméljük hosszú boldog élete lesz. 

Szerencsére a szívféreg teszt eredménye negatív lett, s mivel átesett az ivartalanításon is, így költözhetett új otthonába.

2020.09.02. Ismét 2 új kutyusunk érkezett rémes állapotban. 

Mindkét kutya még nagyon fiatal. A fehér kutyus a Snoopy, míg az ezüst rajzos a Guba nevet kapta. Várjuk a tesztek eredményét és nagyon reméljük, hogy a rengeteg kullancs ellenére egyikük sem lesz babéziás. 

***********

Sajnos megint van egy szívférges kutyusunk: Candy. Ő egy havanese jellegű, fehér színű szuka kutyus. 3 éves és rettenetes állapotban került a gondozásunkba. Mindene, de tényleg mindene be volt gyulladva. Sürgősségi életmentő méheltávolító műtéttel kezdtünk. Az előrehaladott méhgyulladása miatt úgy nézett ki mint egy "magas-vemhes" kutya. A fülei, szemei és a teljes bőrfelülete is gyulladásos volt. Szerencsére már túl vagyunk a nehezén és Candy is meggyógyult azóta. Szívférgessége még kezelés alatt áll. (2020.08.09.)

******

Tobby, kis kakukktojásunk, aki egy csivava a bichonok között, végre gazdihoz költözhetett. Szerencsére a legutolsó vérteszt eredménye szívféreg negatív lett. Boldog gazdis életet törpike. 

******

Kedves Bichon-kedvelők! 

Több megkeresés érkezett hozzánk, hogy a gazdik félnek a betegséget elkaphatják-e kutyájuktól?! A válaszuk röviden az, hogy NEM!!!

Hiteles tájékoztatást kaphatnak részletes információval a saját állatorvosuktól, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján! 

A korona vírus járványra való tekintettel nálunk is érvényes a "maradj otthon!" felhívás.

Egyesületünknél átmenetileg az örökbe fogadás szünetel.

Nemrég érkezett hozzánk 6 új kutyus a 2 gazdisodott helyére. Ők még nem gazdikeresők. Jelenleg tesztelésük, ivartalanításuk, oltási programjuk, chipezésük, kivizsgálásuk van folyamatban. 

Érdeklődéseket, kérdéseket továbbra is az e-mail címünkre várunk: bichonfajtamentes@gmail.com

Vigyázzatok magatokra, figyeljetek idős rokonaitokra és szomszédotokra. 

Köszönjük a figyelmet!