Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ideiglenes befogadás

 

Lennél az Ideiglenes Befogadónk?

Befogadók áldozatos munkája nélkülözhetetlen a további sok - sok bajban lévő állat megmentéséhez.

További védenceket akkor tudunk megmenteni, ha a korábban befogadott (legtöbbször gyenge, sérült, lelkileg meggyötört) állatokat egyesületi tagunknál van ideiglenes elhelyezésben.

Az állatok megmentését segítheted ideiglenes befogadással is.

 

Mit jelent az, hogy ideiglenes befogadó?

Az ideiglenes befogadó az akinél csak egy meghatározott időre tartózkodik egy kutya:

  • vagy azért, mert találták és a 15 napos várakozási idejét tölti,
  • vagy azért, mert műtét után elkülönítésre szorul,
  • vagy azért, mert régi gazdája nem kívánja tovább tartani és sürgősen el kell helyezni amíg új gazdát találunk neki, stb.

Fontos lenne, hogy minél több ideiglenes befogadó segítse a megmentett védencek ápolását, nevelését, állatorvoshoz jutását, és otthonában az esetleg nélkülözhetetlen utókezeléseket is elvégezze.

 

Olyan állatbarátokat keresünk, akik otthonukba fogadnának a Magyar Bichon Állatvédő Egyesület gondozásában lévő, szocializáció alatt lévő, gyógyuló, gazdára váró állatokat.

 

Miért fontos az ideiglenes befogadás?

 Az ideiglenes befogadás legalább olyan fontos, mint az állat korábbi megmentése. Tapasztalataink szerint a családoknál elhelyezett állatok gyorsabban, és probléma mentesebben illeszkednek be végleges gazdáiknál, ha ismerik az együttélési a szocializációs normákat. Majd később... a leendő végleges gazdikat gondos körültekintéssel választjuk ki. Figyelembe vesszük a kutya jellemét, igényeit és a befogadó által biztosított tartási körülményeket.

 
 

Mivel kell tisztában legyen az ideiglenes befogadónak?

Minden állat megérdemli a törődést, a gondoskodást, a minél jobb körülményeket. Ebben segíthet mindenki, aki kellő erőt érez magában, az ideiglenes befogadáshoz.    Ez az önkéntes munka sok örömteli percet szerezhet, de nagy felelősséggel is jár, és bizony lehetnek nehéz pillanatok is. Mégis arra buzdítunk mindenkit, aki csak teheti, gondolja végig, hogy tudná-e vállalni, és érdeklődjön Egyesületünknél.

A befogadott kutya nem midig, de sok esetben problémás! Nem szobatiszta, nem megy pórázon, esetleg harap, lehet hogy állatorvosi kezelésre szoruló. Mi természetesen segítünk kezelni a helyzetet.

Legyél Te is ideiglenes örökbefogadó! Ha kedvet érzel az ideiglenes befogadáshoz, vagy a környezetedben ismersz olyanokat, akik képesek és készek ilyen állatvédelmi - állatmentő feladatot vállalni jelentkezz.

 

Ideiglenes Befogadónak jelentkezni szeretnél akkor kérjük írj egy bemutatkozó levelet nekünk az alábbi címünkre:

e-mail: bichonfajtamentes@gmail.com

Kiknek nem ajánljuk az ideiglenes befogadást: - semmiképp ne jelentkezz ha csak átmenetileg szeretnél egy kutyát!

- kérjük akkor se jelentkezz, ha nincs tapasztalatod, még sosem volt kutyád! 

- ne jelentkezz hirtelen felindulásból, egy élőlény élete a tét! 

- ne jelentkezz csak azért, hogy ingyen juthass egy fajtatisztának látszó kutyához! 

- ne jelentkezz ha a gyerek azért nyúzgál, hogy szeretne egy kutyát, és arra gondoltál, majd most meglátjuk elbír e egy állat gondozásával! 

- és nem utolsó sorban akkor se jelentkezz, ha épp most otthon vagy és unatkozol! 

Köszönjük!